DESPRE NOI
SILO BAG
UTILAJE
AVANTAJELE
SERVICII
GALERIE
NOUTĂȚI
CONTACT
Noutati text de introducere
NOUTATI

Află totul despre Silobag de la fermierii autohtoni

Depozitarea cerealelor și a furajelor, indiferent de tipul depozitului folosit, trebuie să fie realizată la un nivel optim de temperatură și umiditate.
Modul in care depozităm cerealele trebuie să corespundă, întocmai, unor cerințe specifice și stricte. Problemele cele mai des întâlnite de către agricultori la depozitare, în sezonul rece, sunt: mirosul de mucegai, formarea unei coji pe stratul de suprafață sau cereale fierbinți la suprafață.
Fie că vorbim despre depozitarea cerealelor în magazii, hale, silozuri tradiționale ori de tip sac, este importantă adaptarea unor măsuri preventive pentru evitarea compromiterii calității recoltei.
Solicită oferta tehnică si de pret la 0743 495 355, dar umăreste și link-urile de mai jos pentru a te convinge de calitatea sistemului de depozitare Silobag!
https://youtu.be/zv2fAsxcJOE

Este Silobag-ul un spatiu de depozitare suficient de sigur pentru recolta mea?
Cu siguranță! Dacă se respectă cu strictețe recomandările producătorului, Silobag-ul nu doar că este un spațiu sigur de depozitare, ci vine la pachet și cu o serie de beneficii pentru tine. Ca și în cazul celorlalte tipuri de silozuri, pentru o eficiență sporită, este bine să respectăm câteva recomandări. De exemplu, dacă porumbul este însilozat la un nivel de umiditate <14%, recolta depozitată în Silobag își va păstra calitățile neschimbate chiar și 2 ani. 
https://youtu.be/0CltxKJCVq0 
 
Este Silobag-ul un spațiu ferit de dăunători?
Dăunătorii pot compromite parțial sau complet recolta indiferent de spațiul de depozitare ales. Cei mai nocivi dintre aceștia sunt insectele, rozătoarele și chiar păsările. Atunci când depozitarea cerealelor se face în Silobag, micro organismele, ciupercile și insectele mor, datorită inchiderii ermetice la un capăt si la celălat al sacului, scăzând cantitatea de oxigen.
Pentru a conserva cât mai bine cerealele, recomandăm îinchiderea corectă a Silobag-ului, asigurând capetele acestuia cu un strat de pământ/nisip/balastru de 20-30 cm, care va împiedica accesul rozătoarelor in interior. Grain Bags pune la dispoziția fermierilor o plasă de protecție, reutilizabilă, care se așează pe întreaga suprafață a Silobag-ului, oferind o protecție suplimentară împotriva păsărilor și a rozătoarelor.
https://youtu.be/zYTzOfRtsFY 

Există riscul să nu primesc Silobag-ul la timp pentru recoltare?
Compania Grain Bags pune la dispoziția agricultorilor un stoc permanent de Silobag-uri certificate ECO, oferind serviciu de livrare rapidă. cu garanția expedierii sacilor în maxim 72 de ore de la comandă.

Ce spun fermierii care au testat sistemul de depozitare Silobag?
  • Un spațiu mic pentru depozitare și o soluție foarte simplă.
  • Amenajarea pistei pentru depozitare este simplă și operațiunea foarte rapidă.
  • Încărcarea rapidă în Silobag în mijlocele de transport - 7 minute de camion
  • Economie de timp, spațiu și bani.
Învinge-ți fricile! Testează noul sistem de depozitare Silobag și nu uita să întrebi ceilalți fermieri despre experiența lor!
https://youtu.be/tgY6aZjuy6Y 

Depozitează porumbul la ferma ta până la perioada cea mai profitabilă vânzării

Potrivit specialiștilor, cel mai scăzut preț al porumbului este în momentul în care se face recoltarea acestuia, vânzarea „de sub roată”. După acest moment prețul porumbului va continua să crească. Pentru a putea scoate profit maxim, fermierul are nevoie de o soluție de depozitare temporară eficientă care să păstreze calitățile recoltei.

Sistemul Silo Bag este un sistem de saci industriali fabricați din polietilen elastic cu o capacitate de stocare de 200-250 tone de porumb, ce asigură conservarea în condiții optime a recoltei direct pe câmp, indiferent de vreme sau temperatură. Silo Bag-ul permite reținerea porumbului chiar și până în momentul următoarei recoltări, oferind avantajul de a vinde în momentul în care prețul ajunge la culminație.
Nivelul de umiditate al porumbului influențiază modul în care se va păstra în Silo Bag. Pentru un nivel de risc scăzut este recomandată depozitarea cu o umiditate maximă de 14%. Dacă depozitarea se face când umiditatea porumbului este între 14-16%, vom avea un nivel mediu de risc, iar la tot ceea ce este peste 16% vom avea un nivel ridicat de risc, cu efecte negative asupra parametrilor de calitate a boabelor.

Depozitarea porumbului uscat (sub 15,0% CH) timp de 5 luni reprezintă o practică sigură, în timp ce depozitarea porumbului umed dincolo de iarnă (mai mult de 3 luni) va avea efecte negative asupra parametrilor de calitate a boabelor.

Dacă se respectă nivelul de umiditate <14%, recolta își poate păstra calitățile și culoarea o perioadă îndelungată, de până la doi ani. Dacă umiditatea este mai mare, atunci este necesar ca cerealele să fie în prealabil uscate.

Grain Bags – soluția eficientă, profitabilă și sigură!

Depozitează eficient recolta de grâu

Conform statisticilor, grâul face parte din top 5 cele mai profitabile culturi, cu marje de profit de 30-45%. De asemenea, grâul constituie și o foarte bună plantă premergătoare pentru multe culturi, deoarece recoltarea acesteia se face devreme, eliberând terenul pentru efectuarea arăturilor de vară.
Perioada propice pentru începerea recoltării grâului este în luna iulie/august, când planta ajunge la maturitate, iar boabele prezintă o umiditate de 14-15%. Procesul de recoltare se încheie în momentul în care boabele au ajuns la o umiditate de 12-13%. 
Potrivit unor analize realizate de Agrointeligenta, luna martie este perioada cea mai rentabilă de vânzare a grâului. Profitul crește cu aproximativ 50 euro la tona de grâu față de vânzarea cerealelor la recoltare. Pentru a păstra cerealele în condiții de siguranță, fermierul trebuie să dispună de un spațiu de depozitare special amenajat și dotat corespunzător.

Compania Grain Bags vine în sprijinul agricultorilor cu o soluție de depozitare simplă, ieftină și  rapidă a grâului. Sistemul Silo Bag, o soluție tehnică inovativă, oferă o serie de oportunități fermierilor care nu dispun de fonduri suficiente pentru construirea sau achiziția unui siloz tradițional:
 
Cerealele își păstrează calitatea și culoarea.
Conservarea optimă de cereale la locul de recoltare sau depozitare.
Depozitarea cerealelor în fermă extinde posibilitățile de comercializare a mărfii.
Depozitarea într-un an cu producție mai mare este nelimitată.
Costuri de transport reduse față de cele din perioadele de vârf de recoltare.

Nivelul de umiditate la care grâul poate fi depozitat în Silo Bag pentru a-și păstra proprietățile neschimbate este de 14-16%, momentul potrivit de recoltare al plantei. Dacă nivelul de umiditate se încadrează în limitele recomandate, grâul poate fi stocat într-un silo bag până la doi ani, fără a-și schimba proprietățile.

Contactează-ne și hai să discutăm detaliat despre noua soluție de depozitare.

Grain Bags – Simplu si sigur, direct la ferma ta!