DESPRE NOI
SILO BAG
UTILAJE
AVANTAJELE
SERVICII
GALERIE
NOUTĂȚI
CONTACT
Noutati text de introducere
NOUTATI

Află totul despre Silobag de la fermierii autohtoni

adaugat 07 Jan 2021
Distribuie
Depozitarea cerealelor și a furajelor, indiferent de tipul depozitului folosit, trebuie să fie realizată la un nivel optim de temperatură și umiditate.
Modul in care depozităm cerealele trebuie să corespundă, întocmai, unor cerințe specifice și stricte. Problemele cele mai des întâlnite de către agricultori la depozitare, în sezonul rece, sunt: mirosul de mucegai, formarea unei coji pe stratul de suprafață sau cereale fierbinți la suprafață.
Fie că vorbim despre depozitarea cerealelor în magazii, hale, silozuri tradiționale ori de tip sac, este importantă adaptarea unor măsuri preventive pentru evitarea compromiterii calității recoltei.
Solicită oferta tehnică si de pret la 0743 495 355, dar umăreste și link-urile de mai jos pentru a te convinge de calitatea sistemului de depozitare Silobag!
https://youtu.be/zv2fAsxcJOE

Este Silobag-ul un spatiu de depozitare suficient de sigur pentru recolta mea?
Cu siguranță! Dacă se respectă cu strictețe recomandările producătorului, Silobag-ul nu doar că este un spațiu sigur de depozitare, ci vine la pachet și cu o serie de beneficii pentru tine. Ca și în cazul celorlalte tipuri de silozuri, pentru o eficiență sporită, este bine să respectăm câteva recomandări. De exemplu, dacă porumbul este însilozat la un nivel de umiditate <14%, recolta depozitată în Silobag își va păstra calitățile neschimbate chiar și 2 ani. 
https://youtu.be/0CltxKJCVq0 
 
Este Silobag-ul un spațiu ferit de dăunători?
Dăunătorii pot compromite parțial sau complet recolta indiferent de spațiul de depozitare ales. Cei mai nocivi dintre aceștia sunt insectele, rozătoarele și chiar păsările. Atunci când depozitarea cerealelor se face în Silobag, micro organismele, ciupercile și insectele mor, datorită inchiderii ermetice la un capăt si la celălat al sacului, scăzând cantitatea de oxigen.
Pentru a conserva cât mai bine cerealele, recomandăm îinchiderea corectă a Silobag-ului, asigurând capetele acestuia cu un strat de pământ/nisip/balastru de 20-30 cm, care va împiedica accesul rozătoarelor in interior. Grain Bags pune la dispoziția fermierilor o plasă de protecție, reutilizabilă, care se așează pe întreaga suprafață a Silobag-ului, oferind o protecție suplimentară împotriva păsărilor și a rozătoarelor.
https://youtu.be/zYTzOfRtsFY 

Există riscul să nu primesc Silobag-ul la timp pentru recoltare?
Compania Grain Bags pune la dispoziția agricultorilor un stoc permanent de Silobag-uri certificate ECO, oferind serviciu de livrare rapidă. cu garanția expedierii sacilor în maxim 72 de ore de la comandă.

Ce spun fermierii care au testat sistemul de depozitare Silobag?
  • Un spațiu mic pentru depozitare și o soluție foarte simplă.
  • Amenajarea pistei pentru depozitare este simplă și operațiunea foarte rapidă.
  • Încărcarea  în Silobag se face rapid cu un debit de umplere de  250- 400 tone/oră.
  • Extragerea cerealelor din Silobag și încărcarea lor în mijloacele de transport este foarte rapidă - 7minute/camion.
  • Economie de timp, spațiu și bani.
Învinge-ți fricile! Testează noul sistem de depozitare Silobag și nu uita să întrebi ceilalți fermieri despre experiența lor!
https://youtu.be/tgY6aZjuy6Y 

Articole noi
Conferința - "Crește-ți profitul în fermă. Alege depozitarea în silobag!"

Conferința - "Crește-ți profitul în fermă. Alege depozitarea în silobag!"

Vă invităm să urmăriți evenimentul: "Crește-ți profitul în fermă. Alege depozitarea în silobag! " , marca Grain Bags România , ajuns la cea de-a treia ediție. Aceasta se va desfășura pe 21 ianuarie 2021, începând cu ora 11:00 , online , pe Zoom și pagina de Facebook a companiei Grain Bags România.

Link către eveniment :
www.facebook.com/events/890368958371070/

Evenimentul este în fapt, o întâlnire între fermieri pentru a discuta liber despre sistemele eficiente de depozitare a cerealelor și furajelor. Vom afla ce presupune investiția într-un sistem silobag, în cât timp se amortizează și ce avantaje aduce fermierilor. Și mai mult de atât, vom putea asculta și părerile fermierilor care folosesc deja acest sistem inovator.

De asemenea , vom arunca o privire și pe anul agricol 2020 , pentru a cunoaște opiniile fermierilor invitați ca speakeri , dar și viziunea acestora în ceea ce privește anul 2021.  

Ne bucurăm să îi avem ca invitați pe unii dintre fermierii care fac performanță în domeniu. Și aici , ne referim la:
- Lucian Buzdugan , supervizor Grup Aldahra-Agricost
- Alexandru Baciu , administrator Transliberta (lucrează 2000 ha și deține o fermă de vaci)
- Alexandru Haită , administrator fermă Alvalex , județul Teleorman (lucrează aproape 1000 ha ) și director Cooperativa Agricolă Tinoasa
- Marius Preoteasa , administator Marget Aby & Pau (lucrează aproximativ 1500 ha )
- Narcis Ranghiuc , director general Grain Bags România , dar și alții care urmează a ne confirma prezența. 

Discuțiile vor fi moderate de jurnalistul Tudor Calotescu.


>> 13 Jan 2021
Bilanț optimist pentru Grain Bags România

Bilanț optimist pentru Grain Bags România

                           Bilanț optimist pentru Grain Bags România. Cifră de afaceri de peste 1 milion de euro, în 2020

  •   Cea mai mare  cantitate stocată anul acesta, în silobag-uri a fost de 3.500 de tone
  •   Top 3 cereale și furaje depozitate în silobag, în 2020
  •   Vânzarile din acest an s-au menținut la media ultimilor 2 ani
  •   Silobag-urile marca Grain Bags au ajuns și în Republica Moldova și Bulgaria
               Grain Bags Romania, furnizor de soluții pentru depozitarea în silobag-uri, a generat anul acesta, o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro, iar antreprenorul mizează pe o creștere de cel puțin 50% în 2021.


               O afacere de familie, începută cu 5 ani în urmă, avea să aducă pe piața din România  primii oameni specializați în sistemul silobag- o soluție inovativă de depozitare  a cerealelor și furajelor. "În urma cu cățiva ani, lucram într-o multinațională din sectorul agricol. Fiind în legătură permanentă  cu fermierii, am observat că aceștia se confruntă  cu o problemă: cea a depozitării. Iar, după ce am văzut cât de sigur și ieftin este sistemul silobag-ul, dar și cât de folosit este în alte țări, precum Polonia sau Argentina, mi-am zis: «De ce în alte țări se pot depozita milioane de tone de cereale în silobag și în România nu se poate?» Așa am pornit un business și ne-am specializat doar pe sistemul silobag, fără să mai existe și alte produse în oferta noastră”, a explicat Narcis Ranghiuc, director geneal Grain Bags România.

                 3.500 de tone, cea mai mare cantitate stocată de un procesator de ulei

                Sistemul silobag se adresează atât fermelor de mici dimensiuni, cât și mari, drept dovadă clienții Grain Bags România sunt fermieri care lucrează terenuri de la 100 de ha, la peste 10.000 de ha. De asemenea, mulți crescători de vaci, porci sau pui folosesc deja silobag-urile pentru depozitarea de furaje, dar și mulți procesatori din zona de uleiuri sau morărit și panificație.

                "În primă fază, fermierii sunt curioși să testeze sistemul. După ce se conving de eficiența acestuia, peste jumătate din ei își dublează cantitățile de an la an. Mai mult de atât, nu mai doresc să închirieze utilajul de încărcare, ci să îl cumpere de la noi. Iar, prețul unui astfel de utilaj pornește de la 12.000 de euro. Pot spune că cea mai mare cantitate stocată în silobag, anul acesta, a fost de 3.500 de tone și a fost realizată de un mare procesator de uleiuri din România", a menționat antreprenorul.
În privința celor mai depozitate materii în sacii uriași, fermierii au optat anul acesta, cel mai mult pentru: rapiță, grâu și porumb, pe partea de cereale și grâu și orz zdrobite, pastă de porumb și borhot de bere, pe partea de furaje.

                 Vânzarile din 2020, la media ultimilor 2 ani 

                 Cu toate greutățile acestui an, ne referim aici la seceta din agricultură, dar și la pandemia de Covid-19, vânzările din cadrul Grain Bags România au reușit să se mențină la media ultimilor 2 ani.

                 "Pe de o parte, culturile agricole au fost afectate de secetă, iar pe de altă parte mulți fermieri au preferat să vândă la recoltare pentru că au primit prețuri bune în perioada respectivă. Însă, au existat și fermieri care au avut recoltă și au dorit să o depoziteze, în special cei din zona Olteniei, din Vestul și centrul țării. Mai mult, am primit cereri și am reușit să vindem și peste hotare, în Republica Moldova și Bulgaria", spune Narcis Ranghiuc.

                   Pentru anul viitor, compania are în plan să continue partneriatul cu Bayer, prin care fermierii care cumpără semințe sau produse de protecția plantelor de la Bayer, primesc niște vouchere cu care pot achiziționa silobag-uri la prețuri mai avantajoase. De asemenea, Grain Bags urmărește să își mărească echipa de vânzări pentru a reuși să acopere cât mai bine tot teritoriul României și să ajungă la toți fermierii.

                  "Am reușit să creștem de la an la an, iar acest lucru a fost posibil prin multă muncă, pasiune și dedicare. Credem că sistemul silobag este o soluție bună pentru fermele din România și vrem să îi convingem pe fermieri să îl încerce", a concluzionat acesta.

                   Despre Grain Bags România

                  Este o companie românească, înființată în anul 2015 și care furnizează soluții de depozitare în silobag. De asemenea, este singura din țară care are specialiști în acest sistem și care știu să ofere consultanță fermierilor. Grain Bags comercializează atât silobag-uri, cât utilaje de încărcare în silobag, dar prestează și servicii cu personal calificat.

                  Silobag-urile marca Grain Bags sunt importate din Germania și reprezintă cea mai ieftină metodă de depozitare a cerealelor și furajelor, oferind o alternativă pentru o mai bună valorificare a producției. 

   >> 07 Jan 2021