DESPRE NOI
SILO BAG
UTILAJE
AVANTAJELE
SERVICII
GALERIE
NOUTĂȚI
CONTACT
Noutati text de introducere
NOUTATI

Află totul despre Silobag de la fermierii autohtoni

adaugat 07 Jul 2020
Distribuie
Depozitarea cerealelor și a furajelor, indiferent de tipul depozitului folosit, trebuie să fie realizată la un nivel optim de temperatură și umiditate.
Modul in care depozităm cerealele trebuie să corespundă, întocmai, unor cerințe specifice și stricte. Problemele cele mai des întâlnite de către agricultori la depozitare, în sezonul rece, sunt: mirosul de mucegai, formarea unei coji pe stratul de suprafață sau cereale fierbinți la suprafață.
Fie că vorbim despre depozitarea cerealelor în magazii, hale, silozuri tradiționale ori de tip sac, este importantă adaptarea unor măsuri preventive pentru evitarea compromiterii calității recoltei.
Solicită oferta tehnică si de pret la 0743 495 355, dar umăreste și link-urile de mai jos pentru a te convinge de calitatea sistemului de depozitare Silobag!
https://youtu.be/zv2fAsxcJOE

Este Silobag-ul un spatiu de depozitare suficient de sigur pentru recolta mea?
Cu siguranță! Dacă se respectă cu strictețe recomandările producătorului, Silobag-ul nu doar că este un spațiu sigur de depozitare, ci vine la pachet și cu o serie de beneficii pentru tine. Ca și în cazul celorlalte tipuri de silozuri, pentru o eficiență sporită, este bine să respectăm câteva recomandări. De exemplu, dacă porumbul este însilozat la un nivel de umiditate <14%, recolta depozitată în Silobag își va păstra calitățile neschimbate chiar și 2 ani. 
https://youtu.be/0CltxKJCVq0 
 
Este Silobag-ul un spațiu ferit de dăunători?
Dăunătorii pot compromite parțial sau complet recolta indiferent de spațiul de depozitare ales. Cei mai nocivi dintre aceștia sunt insectele, rozătoarele și chiar păsările. Atunci când depozitarea cerealelor se face în Silobag, micro organismele, ciupercile și insectele mor, datorită inchiderii ermetice la un capăt si la celălat al sacului, scăzând cantitatea de oxigen.
Pentru a conserva cât mai bine cerealele, recomandăm îinchiderea corectă a Silobag-ului, asigurând capetele acestuia cu un strat de pământ/nisip/balastru de 20-30 cm, care va împiedica accesul rozătoarelor in interior. Grain Bags pune la dispoziția fermierilor o plasă de protecție, reutilizabilă, care se așează pe întreaga suprafață a Silobag-ului, oferind o protecție suplimentară împotriva păsărilor și a rozătoarelor.
https://youtu.be/zYTzOfRtsFY 

Există riscul să nu primesc Silobag-ul la timp pentru recoltare?
Compania Grain Bags pune la dispoziția agricultorilor un stoc permanent de Silobag-uri certificate ECO, oferind serviciu de livrare rapidă. cu garanția expedierii sacilor în maxim 72 de ore de la comandă.

Ce spun fermierii care au testat sistemul de depozitare Silobag?
  • Un spațiu mic pentru depozitare și o soluție foarte simplă.
  • Amenajarea pistei pentru depozitare este simplă și operațiunea foarte rapidă.
  • Încărcarea  în Silobag se face rapid cu un debit de umplere de  250- 400 tone/oră.
  • Extragerea cerealelor din Silobag și încărcarea lor în mijloacele de transport este foarte rapidă - 7minute/camion.
  • Economie de timp, spațiu și bani.
Învinge-ți fricile! Testează noul sistem de depozitare Silobag și nu uita să întrebi ceilalți fermieri despre experiența lor!
https://youtu.be/tgY6aZjuy6Y 

Articole noi
Cum se menține recolta în Silobag la o calitate înalta

Cum se menține recolta în Silobag la o calitate înalta

           Principalul responsabil în păstrarea calitații inițiale a boabelor în Silobag este dioxidul de carbon.  Acesta se formează în interior, după închiderea ermetică a sacului, fiind un conservant natural prin definiție. Astfel, Grain Bags România garantează o stocare eficienta a cerealelor, fără a exista alte probleme precum, mucegaiul.

   
 Unde se poate amplasa Silobag-ul?

          Silobag-urile vin ca răspuns la temerile fermierilor care nu dispun de un spațiu mare de depozitare. Astfel că, pe un singur hectar se pot stoca 5.000 tone de cereale. Silobag-urile pot fi amplasate direct pe câmp, pe o suprafață bine drenată, tare și unifromă. Spațiile ideale pentru amplasarea acestora sunt pietrișul nisipos, nisipul, betonul și astfaltul
           În silozul de tip sac se pot stoca deopotrivă cereale, furaje, borhot de bere, tăiței de sfeclă, pastă de porumb, porumb siloz, floarea soarelui, diferite tipuri de deșeuri, sare pentru drumuri și alte materii depozitate în condiții ermetice.

     Recolta, depozitată în Silobag chiar și doi ani!

         
 Pentru a-și păstra proprietățile și a raspunde cu succes nevoilor fermierului, depozitarea Silobag-urilor trebuie făcută cu atenție. În primul rând, terenul trebuie sa fie foarte bine curațat în prealabil, asigurându-se că nu rămân obiecte ascuțite sau alte lucruri care ar putea perfora sacul și ar pune astfel în pericol calitatea recoltei depozitate. În al doilea rând, terenul trebuie să fie în permanență bine drenat. Dacă aceste reguli simple sunt respectate, silobag-ul va păstra  cerealele și furajele în condiții foarte bune chiar și doi ani.
      
     Ce se întâmplă în interiorul Silobag-ului după închiderea sa?

           
Silobag-urile
sunt silozuri ermetice de stocare, asemeni unor saci industriali din polietilenă coextrudată, cu protecție UV, având forma unui tub cu lungime între 60 - 120 metri, diametru între 1.2 - 3 metri și capacitate de stocare de 100 - 400 tone. Datorită închiderii ermetice a Silobag-ului, nivelul de oxigen scade și va crește concentrația de dioxid de carbon. În acest mod se va forma în interior un mediu anaerob în care toți dăunatorii vor muri. Dioxidul de carbon este un conservant natural prin definiție, ce va asigura o stocare de calitate înaltă, fără mucegai.

       Condițiile meteo nu distrug Silobag-ul!

           Depozitarea Silobag-urilor în aer liber este indicată indiferent de condițiile meteorologice. Nici ploaia, nici viscolul și nici soarele nu constituie un pericol pentru recolta depozitată. Uriasii saci sunt rezistenți atât la ploaie, la zăpadă, cât și la razele directe ale soarelui. Nici căldura de +50 grade Celsius, nici frigul de -20 grade Celsius nu îi va afecta.

                                     Grain Bags Romania- partenerul preferat al fermierului și procesatorului pe sistemul SILOBAG

   

>> 20 Oct 2020
Pasta de porumb-soluția pentru recoltarea în timp ploios

Pasta de porumb-soluția pentru recoltarea în timp ploios

      Perioada propice pentru recoltarea porumbului este după ce acesta atinge un nivel de uscare corespunzător. După ce planta ajunge la maturitate, se poate lăsa în câmp pentru o recoltare ulterioară.
      Prin metoda de crimping fermierul economisește timp cât și bani, obținând hrană granulată gata pregătită pentru alimentația animalelor,eliminând eventualele cheltuieli suplimentare pentru măcinare. Pentru obtinerea pastei de porumb, planta este lăsată în picioare pe câmp, fiind recoltate doar boabele, care înainte de însilozare vor trece printr-un sistem de cuțite, obținând astfel o energie nutritivă mai mare.
     Daca vorbim despre costul de zdrobire a boabelor de porumb și însilozarea unei tone de crimping în Silobag, acesta reprezintă doar 30% din costul uscării. Moara Silo Force Mill strivește porumbul cu două valțuri și îl amestecă cu inoculant sau acid propilenic. Furajul obținut în acest mod, conține mai multe zaharuri solubile în apă și este mai ușor de digerat. În plus, porumbul zdrobit este cea mai ieftină metoda de furnizare a energiei pure în domeniul alimentației bovinelor, ceea ce înseamna creșterea producției de lapte de vacă.
     Pasta de porumb este o soluție pentru recoltarea pe timp ploios și colectarea cerealelor foarte umede. La depozitarea în Silobag se recomandă ca porumbul să aibă o umiditate cuprinsă între 28-32%. Pentru umiditate <27% este indicat să se adauge apă. De exemplu, porumbului cu o umiditate de 25% i se vor adăuga 50 litri apă/tona de porumb.
     Prin recoltarea timpurie a porumbului se reduc pierderile care pot apărea în urma furturilor de cereale și obținerea mai mare în masă uscată de cultură.
     Compania Grain Bags vine în întâmpinarea fermierilor cu o metodă sigură și eficientă de depozitare. Recoltarea porumbului și depozitarea în Silobag a pastei de porumb se face cu ajutorul utilajului Silo Force Mill, care oferă măcinare și manipulare rapidă, posibilitatea de a regla mărimea granulației și scăderea riscului de afecțiuni digestive.

Grain Bags- servicii complete de depozitare crimping!

>> 12 Aug 2020