DESPRE NOI
SILO BAG
UTILAJE
AVANTAJELE
SERVICII
GALERIE
NOUTĂȚI
CONTACT
Noutati text de introducere
NOUTATI

Depozitează eficient recolta de grâu

adaugat 28 Aug 2019
Distribuie
Conform statisticilor, grâul face parte din top 5 cele mai profitabile culturi, cu marje de profit de 30-45%. De asemenea, grâul constituie și o foarte bună plantă premergătoare pentru multe culturi, deoarece recoltarea acesteia se face devreme, eliberând terenul pentru efectuarea arăturilor de vară.
Perioada propice pentru începerea recoltării grâului este în luna iulie/august, când planta ajunge la maturitate, iar boabele prezintă o umiditate de 14-15%. Procesul de recoltare se încheie în momentul în care boabele au ajuns la o umiditate de 12-13%. 
Potrivit unor analize realizate de Agrointeligenta, luna martie este perioada cea mai rentabilă de vânzare a grâului. Profitul crește cu aproximativ 50 euro la tona de grâu față de vânzarea cerealelor la recoltare. Pentru a păstra cerealele în condiții de siguranță, fermierul trebuie să dispună de un spațiu de depozitare special amenajat și dotat corespunzător.

Compania Grain Bags vine în sprijinul agricultorilor cu o soluție de depozitare simplă, ieftină și  rapidă a grâului. Sistemul Silo Bag, o soluție tehnică inovativă, oferă o serie de oportunități fermierilor care nu dispun de fonduri suficiente pentru construirea sau achiziția unui siloz tradițional:
 
Cerealele își păstrează calitatea și culoarea.
Conservarea optimă de cereale la locul de recoltare sau depozitare.
Depozitarea cerealelor în fermă extinde posibilitățile de comercializare a mărfii.
Depozitarea într-un an cu producție mai mare este nelimitată.
Costuri de transport reduse față de cele din perioadele de vârf de recoltare.

Nivelul de umiditate la care grâul poate fi depozitat în Silo Bag pentru a-și păstra proprietățile neschimbate este de 14-16%, momentul potrivit de recoltare al plantei. Dacă nivelul de umiditate se încadrează în limitele recomandate, grâul poate fi stocat într-un silo bag până la doi ani, fără a-și schimba proprietățile.

Contactează-ne și hai să discutăm detaliat despre noua soluție de depozitare.

Grain Bags – Simplu si sigur, direct la ferma ta! 
Articole noi
Pasta de porumb-soluția pentru recoltarea în timp ploios

Pasta de porumb-soluția pentru recoltarea în timp ploios

      Perioada propice pentru recoltarea porumbului este după ce acesta atinge un nivel de uscare corespunzător. După ce planta ajunge la maturitate, se poate lăsa în câmp pentru o recoltare ulterioară.
      Prin metoda de crimping fermierul economisește timp cât și bani, obținând hrană granulată gata pregătită pentru alimentația animalelor,eliminând eventualele cheltuieli suplimentare pentru măcinare. Pentru obtinerea pastei de porumb, planta este lăsată în picioare pe câmp, fiind recoltate doar boabele, care înainte de însilozare vor trece printr-un sistem de cuțite, obținând astfel o energie nutritivă mai mare.
     Daca vorbim despre costul de zdrobire a boabelor de porumb și însilozarea unei tone de crimping în Silobag, acesta reprezintă doar 30% din costul uscării. Moara Silo Force Mill strivește porumbul cu două valțuri și îl amestecă cu inoculant sau acid propilenic. Furajul obținut în acest mod, conține mai multe zaharuri solubile în apă și este mai ușor de digerat. În plus, porumbul zdrobit este cea mai ieftină metoda de furnizare a energiei pure în domeniul alimentației bovinelor, ceea ce înseamna creșterea producției de lapte de vacă.
     Pasta de porumb este o soluție pentru recoltarea pe timp ploios și colectarea cerealelor foarte umede. La depozitarea în Silobag se recomandă ca porumbul să aibă o umiditate cuprinsă între 28-32%. Pentru umiditate <27% este indicat să se adauge apă. De exemplu, porumbului cu o umiditate de 25% i se vor adăuga 50 litri apă/tona de porumb.
     Prin recoltarea timpurie a porumbului se reduc pierderile care pot apărea în urma furturilor de cereale și obținerea mai mare în masă uscată de cultură.
     Compania Grain Bags vine în întâmpinarea fermierilor cu o metodă sigură și eficientă de depozitare. Recoltarea porumbului și depozitarea în Silobag a pastei de porumb se face cu ajutorul utilajului Silo Force Mill, care oferă măcinare și manipulare rapidă, posibilitatea de a regla mărimea granulației și scăderea riscului de afecțiuni digestive.

Grain Bags- servicii complete de depozitare crimping!

>> 12 Aug 2020