DESPRE NOI
SILO BAG
UTILAJE
AVANTAJELE
SERVICII
GALERIE
NOUTĂȚI
CONTACT
Noutati text de introducere
NOUTATI

Depozitează porumbul la ferma ta până la perioada cea mai profitabilă vânzării

adaugat 15 Jan 2020
Distribuie
Potrivit specialiștilor, cel mai scăzut preț al porumbului este în momentul în care se face recoltarea acestuia, vânzarea „de sub roată”. După acest moment prețul porumbului va continua să crească. Pentru a putea scoate profit maxim, fermierul are nevoie de o soluție de depozitare temporară eficientă care să păstreze calitățile recoltei.

Sistemul Silo Bag este un sistem de saci industriali fabricați din polietilen elastic cu o capacitate de stocare de 200-250 tone de porumb, ce asigură conservarea în condiții optime a recoltei direct pe câmp, indiferent de vreme sau temperatură. Silo Bag-ul permite reținerea porumbului chiar și până în momentul următoarei recoltări, oferind avantajul de a vinde în momentul în care prețul ajunge la culminație.
Nivelul de umiditate al porumbului influențiază modul în care se va păstra în Silo Bag. Pentru un nivel de risc scăzut este recomandată depozitarea cu o umiditate maximă de 14%. Dacă depozitarea se face când umiditatea porumbului este între 14-16%, vom avea un nivel mediu de risc, iar la tot ceea ce este peste 16% vom avea un nivel ridicat de risc, cu efecte negative asupra parametrilor de calitate a boabelor.

Depozitarea porumbului uscat (sub 15,0% CH) timp de 5 luni reprezintă o practică sigură, în timp ce depozitarea porumbului umed dincolo de iarnă (mai mult de 3 luni) va avea efecte negative asupra parametrilor de calitate a boabelor.

Dacă se respectă nivelul de umiditate <14%, recolta își poate păstra calitățile și culoarea o perioadă îndelungată, de până la doi ani. Dacă umiditatea este mai mare, atunci este necesar ca cerealele să fie în prealabil uscate.

Grain Bags – soluția eficientă, profitabilă și sigură!
Articole noi
Pasta de porumb-soluția pentru recoltarea în timp ploios

Pasta de porumb-soluția pentru recoltarea în timp ploios

      Perioada propice pentru recoltarea porumbului este după ce acesta atinge un nivel de uscare corespunzător. După ce planta ajunge la maturitate, se poate lăsa în câmp pentru o recoltare ulterioară.
      Prin metoda de crimping fermierul economisește timp cât și bani, obținând hrană granulată gata pregătită pentru alimentația animalelor,eliminând eventualele cheltuieli suplimentare pentru măcinare. Pentru obtinerea pastei de porumb, planta este lăsată în picioare pe câmp, fiind recoltate doar boabele, care înainte de însilozare vor trece printr-un sistem de cuțite, obținând astfel o energie nutritivă mai mare.
     Daca vorbim despre costul de zdrobire a boabelor de porumb și însilozarea unei tone de crimping în Silobag, acesta reprezintă doar 30% din costul uscării. Moara Silo Force Mill strivește porumbul cu două valțuri și îl amestecă cu inoculant sau acid propilenic. Furajul obținut în acest mod, conține mai multe zaharuri solubile în apă și este mai ușor de digerat. În plus, porumbul zdrobit este cea mai ieftină metoda de furnizare a energiei pure în domeniul alimentației bovinelor, ceea ce înseamna creșterea producției de lapte de vacă.
     Pasta de porumb este o soluție pentru recoltarea pe timp ploios și colectarea cerealelor foarte umede. La depozitarea în Silobag se recomandă ca porumbul să aibă o umiditate cuprinsă între 28-32%. Pentru umiditate <27% este indicat să se adauge apă. De exemplu, porumbului cu o umiditate de 25% i se vor adăuga 50 litri apă/tona de porumb.
     Prin recoltarea timpurie a porumbului se reduc pierderile care pot apărea în urma furturilor de cereale și obținerea mai mare în masă uscată de cultură.
     Compania Grain Bags vine în întâmpinarea fermierilor cu o metodă sigură și eficientă de depozitare. Recoltarea porumbului și depozitarea în Silobag a pastei de porumb se face cu ajutorul utilajului Silo Force Mill, care oferă măcinare și manipulare rapidă, posibilitatea de a regla mărimea granulației și scăderea riscului de afecțiuni digestive.

Grain Bags- servicii complete de depozitare crimping!

>> 12 Aug 2020