7 ani de Grain Bags în România, în cifre

Peste 1,5 milioane de tone de cereale depozitate în silobag-uri, peste 500 de clienți mulțumiți, o gamă tot mai variată de utilaje pentru însilozat, 2 tipuri de silobag: Plus și Premium, 2 puncte de lucru deschise în țară și aproximativ 15 angajați. Așa arată Grain Bags, la sărbătorirea celor 7 ani, de la lansarea pe piața de la noi.

1. Aniversarea Grain Bags, în campania de recoltare

Compania Grain Bags își aniversează ziua în fiecare an, fix în perioada campaniei de recoltare. Este un moment de bucurie atât pentru reprezentanții firmei, cât și pentru fermierii care atunci strâng roadele muncii lor. Anul acesta însă, recoltatul a debutat pe fondul aglomerării din portul Constanța în ceea ce privește exportul de cereale, situație generată de războiul din Ucraina.

„Acum se întâmplă ceeea ce previzionasem cu două-trei luni în urmă. Portul Constanța este supraagomerat, iar mulți dintre fermeri vor fi obligați să vândă marfa la prețuri mici către intermediari, pentru că nu dispun de spații de depozitare. Iar prețurile la vânzare au coborât extrem de mult, chiar cu 20-30 euro. Mai mult, o parte dintre cei care cumpără cerealele au schimbat condițiile de livrare și cumpără numai marfă FOB (free on board), adică toate cheltuielile, pe lângă transport și încărcatul în vapor, revine în cârca fermierului”, ne-a explicat Alexandru Baciu, fermier care gestionează o afacere integrată.

2. Peste 500 de clienți au depozitat în silobag

Chiar dacă, la începutul lunii iunie, fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, dădea asigurări că țara noastră are o capacitate de depozitare de 29 milioane de tone, dintre care 15 milioane în magazii și 14 milioane în silozuri, în realitate nu sunt toate funcționale. Mai mult, prețurile pentru depozitare nu sunt la un nivel care să poată fi susținut de toți fermierii.

În aceste condiții, reprezentanții Grain Bags sar în ajutorul fermierilor și le pun la dispoziție o soluție de depozitare economică, sigură și eficientă. Este vorba despre tehnologia smart de depozitare – silobagul. Deja, peste 500 de clienți au depozitat cereale și furaje în acest sistem și peste 1,5 milioane de tone au fost stocate în sacii uriași, marca Grain Bags, de-a lungul celor 7 ani.

3. Peste 15.000 tone de cereale, depozitate la un singur fermier

De la an la an, Grain Bags s-a dezvoltat continuu. Doar anul acesta, au fost bifate: deschiderea unui nou sediu la Cluj- Napoca, pe lângă cel din Piatra-Neamț care rămâne punct principal de lucru, a oferit o nouă metodă de finanțare fermierilor prin parteneriatul încheiat cu BT Leasing, și-a extins întreaga echipă și a fost tot mai prezentă la evenimentele din câmp, dar și în online. Bineînțeles, că până la finalul anului, proiectele de dezvoltare se vor derula în continuare, printre care se numără lansarea unui nou site, ușor de accesat și care include toate produsele și serviciile oferite de Grain Bags, dar și multe alte suprize care vor fi dezvăluite pe parcurs.

Din toți cei 7 ani de activitate, Grain Bags se mai poate mândri cu o cantitate record depozitată în silobag-uri la un singur fermier, fiind vorba de peste 15.000 tone de cereale. De asemenea, cu o cifră de afaceri de 2,2 milioane de euro, în 2021, iar reprezentanții companiei mizează pe o creștere de peste 50% în acest an. Toate acestea, se datorează încrederii acordate de către fermieri produselor și servciilor premium, oferite de Grain Bags în toți acești ani.

4. Vânzarea recoltei în 3 etape

„La aniversarea de 7 ani, aș dori să mulțumesc echipei care a crescut frumos. Avem colegi pasionați de ceea ce fac și creștem în mod constant, pentru a acoperi cât mai bine întreg teritoriul țării. Și facem tot ce ne stă în putință pentru a ajuta fermierii, să le oferim spații de depozitare, în silobag. Din ce spun unii specialiști, cel mai bine e să vândă producția în 3 etape: 30% înainte de recoltare, 30% la momentul recoltării și 30% după recoltare. Asta pentru a obține cel mai bun preț, care de obicei este media prețului. Să vinzi 1 kg în fiecare zi”, susține Narcis Ranghiuc, directorul general Grain Bags.

Open chat
1
Salutare 👋
Cu ce va putem ajuta?